Buitenmaatse lading

Niet alles past in containers. Gelukkig zijn er wel speciale containers welke ladingen kunnen vervoeren welke te hoog en/of te breed en/of te zwaar zijn voor een standaard gesloten container.

Er zijn onder andere Open Top, Flat Rack en Platform containers welke geschikt zijn voor vele lading en deze toch goed behandelbaar zijn op het land en aan boord. De kosten blijven daardoor ook beperkt ten opzichte van conventioneel stukgoed. Dergelijke lading is ook wel bekend als Out-of-Gauge lading.

Open Top containers zijn in principe hetzelfde als de standaard containers, echter zonder stalen dak. Het dak wordt afgeschermd met een verwijderbaar zeil, wat de lading beschermt tegen de elelmenten. Het zeil heeft enige flexibiliteit om net iets te hoge lading nog te kunnen afdekken.Deze containers zijn uitermate geschikt voor ladingen hoger dan 2,5-2,7 meter en/of met een hoge tildrempel en met een kraan van bovenaf in de container geladen moeten worden.

Een Flat Rack container is een versterkte bodem met kopschotten voor en achter, waar een Platform container eigenlijk alleen de bodem is. Zowel een Flat Rack als Platform container kan zo’n 45-50.000kgs aan lading dragen, ten opzichte van zo’n 24-29.000kgs in een gewone container.

Laat ons u adviseren in de juiste keuze van een container!