Wat kunnen wij voor u betekenen?

MCM Shipping B.V. is gespecialiseerd in het verschepen van goederen over zee van containers (FCL), kleinere deelladingen (LCL), geconditioneerde en gevaarlijke ladingen, buitenmaatse ladingen in of op containers (Out-of-Gauge), stukgoed zijnde conventioneel of per containerschip (Breakbulk) tot en met het charteren van (een deel van) een schip. De mogelijkheden met zeevracht zijn eindeloos.

Voor grotere projecten welke in een combinatie van bovengenoemde opties verscheept moeten worden, adviseren wij u graag over de meest (kosten)efficiënte oplossing(en). De brede praktijkkennis en ons netwerk zijn daar uitstekend geschikt voor.

Naast de zeevracht kunnen wij additionele diensten leveren, waaronder douane afhandeling, multimodaal transport voor en/of na de zeereis, op- en overslag, gasmeten, ontgassen/fumigeren, wegen van containers plus het aanvragen van verplichte waiver documenten voor diverse Afrikaanse landen.

MCM Shipping B.V. is geen “dertien uit een dozijn”-expediteur, maar een echte partner waarbij we onze opdrachtgevers onder andere helpen met het oplossen van logistieke vraagstukken voor het vervoer van goederen over zee en de afhandeling ervan. We hebben een klein team, maar daardoor juist wel voldoende aandacht voor uw verschepingen.

praia_port

Voor wie is MCM Shipping B.V.?

Wanneer u een expediteur of bevrachter zoekt, wilt u dat alle rompslomp rondom de logistiek uit handen wordt genomen. Tevens verwacht u dat een expediteur u ook adviseert om potentiële valkuilen te omzeilen. Door onze betrokkenheid en specialisatie zijn wij de juiste keuze voor uw zeevracht naar Afrika.

Wij denken en graag met u mee om in een vroeg stadium voor u de juiste logistieke oplossingen aan te bieden; van het kiezen van de manier van verschepen tot en met het maken van een logistieke planning dat alles in de juiste volgorde en op tijd aankomt.

Hoewel onze focus ligt op het Afrikaanse continent, is het geen probleem als de bestemming of herkomst van uw goederen elders is. Ongeacht de leveringscondities kunnen wij het gehele traject verzorgen of alleen de afhandeling in eigen land.

rotterdamcityview

Zakelijk

Vanzelfsprekend bieden wij onze diensten aan zakelijke opdrachtgevers, groot of klein, iedere opdrachtgever is voor ons even belangrijk. Stichtingen zijn ook van harte welkom.

Tevens zijn startende exporteurs / importeurs of ontwikkelingsprojecten bij ons aan het juiste adres! Wij helpen deze ondernemers net iets meer om zorgen rondom de logistiek weg te nemen en nemen extra de tijd hiervoor om alles soepel te laten verlopen.

Collega expediteurs

Afrika is een bijzondere bestemming en heeft wat extra kennis en aanpak nodig, niet elke collega expediteur is hierin thuis. Wij accepteren ladingen van collega expediteurs en behandelen deze met zorg en door onze ingeburgerde ethiek vanuit de bevrachtingswereld respecteren wij de bestaande relatie.

Particulieren

Naar diverse bestemmingen bieden wij ook onze diensten aan particulieren. Vanwege bepaalde voorwaarden en regelgeving hangt het af of wij zeevracht kunnen aanbieden aan particulieren, vraag ons naar de mogelijkheden.

Welke zeevracht opties kunnen wij u bieden?

icon_fcl

Containers (FCL)

Er zijn vele type containers geschikt voor diverse soorten ladingen. Containers zijn geschikt voor dozen en kisten van een standaard formaat, tot en met het herbergen van een slim gedemonteerde machine. Met een volle container (FCL – Full Container Load) beschikt u alleen over de ruimte in de container waardoor u de doorloopsnelheid in de havens vergroot, u hoeft immers niet te wachten tot dat de container gelost is bij een loods in de haven én u benut de beschikbare capaciteit van de container volledig.

Weet u niet welk type container geschikt is voor uw lading? Wij adviseren u graag in het maken van de juiste keuze. Een slimme keuze kan u geld besparen.

icon_lcl

Deelladingen (LCL)

Wanneer u slechts kleinere partijen wilt verschepen, is een volle container niet de juiste keuze. U kunt dan uw kleinere partijen boeken als LCL (Less than Container Load) en de lading zal dan gegroepeerd worden in een container met andere kleinere partijen. Op deze manier deelt u de kosten met andere ladingeigenaren en betaalt u alleen voor de ruimte welke uw goederen innemen.

Een combinatie van een volle container (FCL) vanaf de verscheper en op de plaats van bestemming de container bij een loods laten lossen en kleinere partijen (LCL) laten uitleveren naar verschillende ontvangers, of andersom, is ook mogelijk.

icon_roro

Rollende lading

Het kan voordeliger en efficiënter zijn om rollende lading als RoRo (Roll-on/Roll-off) te verschepen. U brengt de voertuigen zelf naar de laadhaven en bespaart u kosten op het transport en beladen van een container. Voertuigen worden aan boord gereden en u betaalt per categorie voertuig of per strekkende meter.

icon_reefer

Geconditioneerde lading

Goederen welke op temperatuur gehouden moeten worden tijdens de reis, kunnen worden vervoerd in zogenaamde reefer containers. Deze geïsoleerde containers zijn tevens voorzien van een eigen koel- en vriesinstallatie welke door middel van stroom van het schip en terminal de lading, mits op temperatuur geladen, op temperatuur houden. Het is belangrijk te weten dat een reefer container ontworpen is de lading op temperatuur te houden en is niet geschikt om lading in te vriezen.

Over het algemeen zijn reefer containers geschikt voor het op temperatuur houden van lading tussen de –25*C en +25*C. Tevens zijn er reefer containers welke geschikt zijn om enkele belangrijke factoren te beïnvloeden zoals de luchtvochtigheid en het zuurstofgehalte.

icon_imo

Gevaarlijke stoffen

Gevaarlijke stoffen welke volgens de IMDG (International Maritime Dangerous Goods)-Code zijn geclassificeerd moeten aan veel regels voldoen. Niet alleen moet de documentatie en labels in orde zijn, maar ook de juiste verpakking en stuwage in de container. Wij kunnen u desgewenst door specialisten hierin laten adviseren.

icon_oog

Buitenmaatse lading (Out-of-Gauge)

Niet alles past in containers. Gelukkig bestaan er speciale containers welke ladingen kunnen vervoeren welke te hoog en/of te breed en/of te zwaar zijn voor een standaard gesloten container. Er zijn onder andere Open Top, Flat rack en Platform containers welke geschikt zijn voor vele lading en deze toch goed behandelbaar zijn op het land en aan boord. De kosten blijven daardoor ook beperkt ten opzichte van stukgoed.

Open Top containers zijn in principe hetzelfde als de standaard containers, echter zonder stalen dak. Deze containers zijn uitermate geschikt voor ladingen hoger dan 2,5-2,7 meter en/of met een hoge tildrempel en met een kraan van bovenaf in de container geladen moeten worden.

Een Flat Rack container is eigenlijk een versterkte bodem met kopschotten voor en achter welke tot zo’n 45-50 ton lading kan dragen.

icon_breakbulk

Stukgoed

Alle lading wat niet in of op een container past, kan verscheept worden als stukgoed. Dit kan per conventioneel stukgoedschip of per containerschip. Dit noemt men ook wel Breakbulk.

Denk hierbij aan grote werktuigen of machines, maar ook aan boten, jachten, grote kisten, buizen of zware ladingen.

MCM Shipping B.V. regelt ook hiervoor het transport van A tot Z, inclusief het vervoer per dieplader bijvoorbeeld tot en met het professioneel zeewaardig vastzetten van de lading aan boord van het zeeschip.

icon_projects2

Projecten

Bij complexere logistieke vraagstukken is het fijn om één vast aanspreekpunt te hebben, dit geeft u rust en bespaart u tijd wat u weer aan uw kernactiviteiten kunt besteden. Door onze jarenlange ervaring behoeden wij u voor valkuilen waar u waarschijnlijk niet over nagedacht heeft.

Voor grotere projecten welke in een combinatie van bovengenoemde opties verscheept moeten worden, adviseren wij u graag over de meest (kosten)efficiënte oplossing(en). De brede praktijkkennis en ons netwerk zijn daar uitstekend geschikt voor.

icon_bulk

Bulk

Naast containers en stukgoed bieden wij ook mogelijkheden voor grotere bulk ladingen welke in een ruim van een (bulk)schip verscheept dienen te worden. Denk hierbij aan bulk ladingen cacao, koffie, granen, ertsen of andere grondstoffen. Tevens kunnen wij het voor- of natransport van bulk ladingen verzorgen, bijvoorbeeld via de binnenvaart.

icon_chartering

Chartering

Wanneer u zoveel lading heeft dat u (een deel van) een schip kunt huren, zijn wij u graag van dienst. Door ons brede netwerk weten wij uw lading te koppelen aan de beste reder.

De ladingen welke hiervoor in aanmerking komen zijn grote project- of bulkladingen.

AANVULLENDE DIENSTEN

Aanvullende diensten
naast de zeevracht

◎    Multimodaal transport;
◎    Douane afhandeling;
◎    Aanvragen waivers;
◎    Op- en overslag;
◎    Goederentransportverzekering;
◎    Verkoop nieuwe en gebruikte containers.

MCM Shipping B.V.

Gemotiveerde expediteur voor het vervoer van goederen over zee of door de lucht.

Activiteiten

Containers (FCL)

Deellading (LCL)

Rollende lading (RoRo)

Projecten

Luchtvracht

MCM Shipping B.V.

Postbus 8004
1802 KA Alkmaar

T: +31 (0)72 3031108
E: mcm @ mcmshipping.nl

KVK: 73848875