Er zijn vele soorten containers geschikt voor een groot aantal ladingtypes. De container is sinds de uitvinding ervan in 1955 al snel gestandaardiseerd. Dit betekent dat containers van elk type een standaard afmeting hebben om zo op elke modaliteit vervoerd te kunnen worden. De verschillende containertypes zijn vastgelegd in volgens ISO 6346.

Wij assisteren u graag met de keuze welke container voor uw lading het meest geschikt is. Vanwege ruime ervaring met ladingen en containers “buiten”, niet alleen vanaf een Excel spreadsheet, weten wij wat (net) wel en niet kan met bepaalde containertypes. Uiteraard dit alles binnen de toegestane regels.

Hieronder treft u een overzicht aan met enkele veelvoorkomende containertypes en hun afmetingen en gewichten. Let wel dat dit slechts een indicatie is, daar containertypes onderling enkele centimeters kunnen verschillen. Dit heeft te maken met de fabrikant of specifieke eigenschappen of het gebruikte materiaal van de container. Ook wijken de maximaal toelaatbare gewichten nogal eens af. Bij lading gewichten rond de onderstaande waardes bekijken wij wat er specifiek mogelijk is.

Klik op de tabel voor een vergroting.

Het overzicht is met grote zorg samengesteld, echter door vele variabelen zijn wij niet aansprakelijk voor afwijkingen op de betreffende container. De maximale toelaatbare gewichten welke op de rechter deur van de container zijn vermeld mogen nimmer worden overschreden. Tevens dienen de lokale regels met betrekking tot maximale treingewichten te worden gerespecteerd. Deze waardes kunnen lager zijn dan de toegestane gewichten vermeld op de container zelf.