Over MCM Shipping B.V.

Oprichter Michael van der Meer was op 12 jarige leeftijd al in aanraking gekomen met de logistiek in het bedrijf van zijn vader en rolde na zijn middelbare school zo de haven en logistiek in. Door zijn interesse in de scheepvaart had hij op 14 jarige leeftijd de stoute schoenen aangetrokken en voor elkaar gekregen om op het destijds grote containerschip "Ever Renown" aan boord te kijken. Het goede contact liep zelfs tot de hoogste kringen van de rederij, want op 16 jarige leeftijd stond Michael samen met zijn vader naast de oprichter van de rederij Evergreen, tijdens de tewaterlating van de "Ever Ursula" in 1999 in Japan, waarvoor zij waren uitgenodigd.

Michael heeft in de afgelopen 20 jaar zeer brede ervaring opgedaan bij grote en kleinere rederijen, (groepage) expediteurs, containerterminals waarbij hij een diversiteit aan functies heeft uitgeoefend, dat is de drijvende kracht aan de veelzijdigheid die MCM Shipping B.V. u kan bieden!

MichaelvanderMeer

Wat doet MCM Shipping B.V.?

hshubin

MCM Shipping B.V. is gespecialiseerd in het verschepen van goederen over zee van containers (FCL), kleinere deelladingen (LCL), geconditioneerde en gevaarlijke ladingen, buitenmaatse ladingen in of op containers (Out-of-Gauge), stukgoed zijnde conventioneel of per containerschip (Breakbulk) tot en met het charteren van (een deel van) een schip. De mogelijkheden met zeevracht zijn eindeloos.

Voor grotere projecten welke in een combinatie van bovengenoemde opties verscheept moeten worden, adviseren wij u graag over de meest (kosten)efficiënte oplossing(en). De brede praktijkkennis en ons netwerk zijn daar uitstekend geschikt voor.

Naast de zeevracht kunnen wij additionele diensten leveren, waaronder douane afhandeling, multimodaal transport voor en/of na de zeereis, op- en overslag, gasmeten, ontgassen/fumigeren, wegen van containers plus het aanvragen van verplichte waiver documenten voor diverse Afrikaanse landen.

MCM Shipping B.V. is geen “dertien uit een dozijn”-expediteur, maar een echte partner waarbij we onze opdrachtgevers onder andere helpen met het oplossen van logistieke vraagstukken voor het vervoer van goederen over zee en de afhandeling ervan. We hebben een klein team, maar daardoor juist wel voldoende aandacht voor uw verschepingen.

Blijf op de hoogte — Ontvang onze e-mail updates
Maandelijkse nieuwsbrief

MCM Shipping B.V.

Over MCM

Contactgegevens

Nieuws

Informatie

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Veel gestelde vragen particulieren

 

Informatie

Containers

Incoterms

Waivers

MCM Shipping B.V.
Postbus 8004
1802 KA Alkmaar

T: +31 (0)72 3031108
E: mcm @ mcmshipping.nl