Ontstaan van MCM Shipping

MCM Shipping is een jonge onderneming, echter met 20 jaar aan kennis en ervaring in huis.

In het transportbedrijf van mijn vader maakte ik al op 12-jarige leeftijd kennis met de ‘echte wereld’ en wist in de jaren erna al hoe een transport in zijn werk ging en wat voor documenten erbij kwamen kijken. In diezelfde periode begon ik mij ook meer te interesseren voor containerschepen en begon met het fotograferen van deze schepen.

Op veertien jarige leeftijd wilde ik graag eens aan boord kijken van een containerschip en schreef elke rederij of agent aan in Rotterdam. Slechts één rederij reageerde positief, dat was Evergreen. Niet lang daarna stond ik aan boord van de (toen) grote “Ever Renown” langszij de ECT Home terminal.

Na mijn Scheepvaart- en Transport College opleiding heb ik stage gelopen bij diverse expediteurs en rederijen, waarna ik ook in die richting mijn loopbaan heb vervolgd. In de jaren erna heb ik een brede kennis opgedaan in de diverse disciplines van de expeditie en scheepvaart.

Michael van der Meer

Michael van der Meer

Gedurende deze jaren kreeg ik via mijn website regelmatig vragen of ik kon assisteren met het verschepen van lading en ook vroeg men waarom ik met al die kennis, ervaring en passie nooit iets voor mijzelf ben begonnen. Ook heb ik in al die jaren veel voorbeelden gezien hoe het niet moet. Deze stap heb ik nu genomen om een mooie service neer te zetten voor opdrachtgevers.

Wat doet MCM Shipping?

MCM Shipping is een logistiek dienstverlener welke het wereldwijde vervoer van containers, deelladingen en stukgoed over zee plus de afhandeling en het (multimodaal) transport vooraf of na het traject over zee, in Europa kunnen verzorgen. Tevens hebben wij een focus op het consolideren van eigen containers vanaf Rotterdam en Antwerpen naar diverse bestemmingen in Afrika, het Caribisch gebied en Azië. Dit alles voor zakelijke én particuliere klanten. Lees meer op onze “Activiteiten” pagina.

Waarom MCM Shipping?

Bent u op zoek naar een gemotiveerde en professionele expediteur? Vindt u het gebrek aan informatie van uw huidige expediteur ook zo vervelend? Gaan er te vaak zaken verkeerd?

Bij MCM Shipping krijgt u wél de persoonlijke service die u verwacht. Details zijn belangrijk voor ons, of u nu een importeur of exporteur bent of als particulier goederen wilt verschepen. Ons familiemotto is “Kwaliteit is geen toeval” en met gepaste bescheidenheid streef ik dit motto ook na.

Een megacarrier met in elke havenstad een eigen kantoor en 3 keer per week een afvaart naar élke bestemming zijn we niet, maar desondanks doen we daar niet voor onder met ons betrouwbaar netwerk. Tevens zijn wij ook buiten de reguliere kantooruren nog bereikbaar.

Neem gerust contact met ons op voor een kennismaking en wat wij voor u kunnen betekenen.

Michael C. van der Meer
Oprichter en eigenaar